Inspiration Point

Het maken van een goede presentatie is een vak apart. Uiteindelijk moet de presentatie uw verhaal maximaal ondersteunen zonder de aandacht van u af te leiden. Afhankelijk van bijvoorbeeld uw publiek of thema kan een opvallende dynamische presentatie gepast zijn, maar soms kan  ook een zogenaamde "minimale" presentatie uw verhaal meer kracht bijzetten. Wanneer u ervoor kiest om uw presentatie door ons te laten vormgeven, bepalen wij samen met u de vormgeving. Kiest u ervoor uw presentatie zelf te maken, dan vindt u hier een aantal nuttige tips.

 

Een presentatie voorbereiden

Met welk doel wilt u een presentatie gaan maken en geven? Hoe ziet uw publiek eruit en hebben zij al enige kennis? Wat is er aanwezig in de ruimte? Werken alle technische middelen die u moet gebruiken? Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten in uw voorbereiding. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Button download

 

Een presentatie maken

Het maken van een presentatie is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Vaker wel dan niet worden presentaties vertoond die als saai worden ervaren. Anderzijds slaan sommigen ook wel eens door in hun creatieve bui, wat resulteert in overmatig kleurgebruik, verschillende lettertypes en onrustige animaties. Wilt u zelf een presentatie maken, dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Deze punten hebben we voor u op een rij gezet.

Button download

 

Een presentatie geven

Uw presentatie kan anders verlopen dan u van tevoren had bedacht. U kunt hierin enigszins controle houden door uw publiek te informeren. Laat het publiek bijvoorbeeld weten wanneer er een gelegenheid is tot vragen stellen of wanneer er pauzes zijn gepland. Komen er in uw presentatie ook andere sprekers aan het woord? Overleg dan of en op welke manier u hen zal introduceren.

Button download

 
Presenteren met een iPad
U kunt de iPad prima gebruiken voor als u met een kleine groep aan een tafel zit of als u in een een-op-eengesprek met je klant zit. Als u voor een grote groep gaat staan, zult u hem moeten aansluiten op een projector. 
901
0
Slide linker
Met de gratis add-in "Slide linker" is de PowerPoint gebruiker in staat om slides te linken. Dat betekent dat je alle gelinkte slides kunt kopiëren door slechts 1 van de gelinkte slides te kopiëren. En dat verhoogt de handelingssnelheid!
764
0
Voeg Prezi toe aan LinkedIn
Eind 2012 voerde LinkedIn het nieuwe profiel in. Waarom? Het is mooier en overzichtelijker. Bij het nieuwe profiel is de mogelijkheid gekomen om rich media content toe te voegen aan uw profiel zoals Prezi, SlideShare en afbeeldingen. 
850
0
Remote voor iPad/iPhone
Als u Keynote op de iPad gebruikt, dan kunt u de app Keynote Remote (€0,89) voor de iPhone dowloaden. De app maakt gebruik van bluetooth/wifi om met de Keynote-app op de iPad te schakelen. U kunt op die manier een presentatie laten afspelen en met uw iPhone naar de volgende slides gaan. Lees hier meer over het gebruik van deze app.
822
0
Snel naar een andere slide
Kent u dat? U geeft een presentatie en eenmaal aangekomen bij de vragenronde merkt u dat u bij uw antwoord graag een slide wilt terugpakken. U kunt natuurlijk uw presentatie beëindigen, de slide zoeken en deze weer in beeld zetten. Maar het kan makkelijker!
751
0
PowerPoint naar video
Vanaf Microsoft PowerPoint 2010 kunt u presentaties opslaan als video, waardoor deze voor u makkelijker te distribueren is en voor de ontvangers makkelijker te bekijken. Op de website van Microsoft Office leest u hoe het in z'n werk gaat.
752
0